Изкуство Мъдростта и ентусиазма в "Шекспир като улично куче"

Мъдростта и ентусиазма в „Шекспир като улично куче“

- Реклама -

Премиерата на втория пълнометражен филм на режисьора Валери Йорданов – „Шекспир като улично куче“, ще се състои на 3 февруари.

„Филмът има много екшън, много любов, много плът и много съспенс“, каза пред БНР сценаристът и режисьор на филма Валери Йорданов.

„Много неща вътре съм ги преживял или съм ги видял покрай живота на мои приятели наоколо. Животът го среща с Шекспир. Някои от текстовете, които днес се цтират много леко и лесно, абсолютно съответстват със съвременния живот и на българина, и въобще на човека в обществото на 21 век. Например „Не даде на човека нищо друго, освен най-необходимото в живота му и той непременно ще заживее като скот“ – това е нещо, написано преди 4 века и то е валидно, за съжаление, до ден днешен. Това момче има много таланти, както и всички герои около него, просто някои хора ги забелязват и успяват да ги развиват, а други не им обръщат внимание и ги приемат като даденост и не работят върху тях. Това момче се опитва да работи върху талантите си“, разказа Йорданов в предаването „Преди всички“.

„Братът на Шекспир от улицата е изключително талантлив, но в друга посока. Най-много го вълнува другият пол. Този човек също е гениален, но не работи върху гениалността си. Всички герои са много земни“, добави той.

Ролята на брат на главния герой във филма играе актьорът Васил Илиев. Това е първата му по-голяма роля в киното, сподели той.

„Грабна ме брилянтната история, която Валери е написал. Ние тотално бяхме въвлечени от него в тази история. Изключително щастливи и благодарни сме, че имахме възможност да бъдем част от това нещо“.

За героя си, Илиев казва, че той е по-различен от Шекспир от улицата. Той е там, за да подкрепя брат си, добави той.

Едно от най-важните неща в киното е правилният кастиг, отбеляза Валери Йорданов и благодари на всички, които участват във филма. Той посочи най-големият комплимент, който е получил във връзка с филма:

„Един човек от критиката каза „Може би вече имаме филма на това поколение“. Щях да се разплача от щастие. Изведнъж ме лъхна една вълна от емоция. Целта ми не е била да впечатлявам, а просто да го направим честно“.

„Добрият театър и доброто кино ще оцелеят. В това отношение съм спокоен. А какво ще се случи, животът е най-големият сценарист. Аз държа на позицията, която съм заел и съм убеден, че тя е правилната за мен“, коментира още той във връзка със скандала в Народния театър.

Източник: БНР

Последни новини

Хари Стайлс ще пее на церемонията за наградите „Грами“

Певецът Хари Стайлс ще се представи със свое изпълнение на предстоящата 65-а церемония за наградите "Грами", съобщи...

Мода и диамантен блясък на Code Fashion Awards 2023

Лили Иванова взе приз за Модна икона, Мира Бъчварова вдигна залата на крака, Азис дефилира за Agressia,...

Как да изберете перфектната рамка за картина според арт консултант

Не сте сигурни как да рамкирате любимите си отпечатъци? Помолихме експертите да споделят своето ноу-хау в индустрията...

Никол Кидман ще участва в екранизация на роман, отличен с награда “Гонкур” 

Романът "Нежна песен" на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата "Гонкур" през 2016 г., ще бъде адаптиран...
- Реклама -
- Реклама -