Любопитно Известният американски писател Ръсел Банкс е починал на 82-годишна...

Известният американски писател Ръсел Банкс е починал на 82-годишна възраст

- Реклама -

На 82-годишна възраст почина известният американски писател и носител на много награди Ръсел Банкс, предаде Асошиетед прес.

Той е автор на романите „Сътресение“ (1989 г.) и „Сладкото отвъдно“ (1991 г.), пресъздаващи живота в земеделските общности в Североизтока на САЩ и мечтите и паденията на всички техни жители, от обикновените работници до радикалния аболюционист Джон Браун. 

Банкс, който беше удостоен с титлата почетен професор на Университета „Принстън“, е починал вчера в северната част на щата Ню Йорк, съобщи пред АП неговият издател Дан Халпърн. По думите му, Банкс се е лекувал от рак.

Роден в Нютон, щата Масачузетс, и израснал в Масачузетс и Ню Хемпшир, Банкс се смята за наследник на литературната традиция на писатели от 19-ти век като Натаниъл Хоторн и Уолт Уитман. Син на водопроводчик, Банкс често пише за представителите на работническата класа и за онези, които са изгубили живота си, опитвайки се да се избавят от бедността.

Източник: Алексей Маргоевски, БТА

Последни новини

Хари Стайлс ще пее на церемонията за наградите „Грами“

Певецът Хари Стайлс ще се представи със свое изпълнение на предстоящата 65-а церемония за наградите "Грами", съобщи...

Мода и диамантен блясък на Code Fashion Awards 2023

Лили Иванова взе приз за Модна икона, Мира Бъчварова вдигна залата на крака, Азис дефилира за Agressia,...

Как да изберете перфектната рамка за картина според арт консултант

Не сте сигурни как да рамкирате любимите си отпечатъци? Помолихме експертите да споделят своето ноу-хау в индустрията...

Никол Кидман ще участва в екранизация на роман, отличен с награда “Гонкур” 

Романът "Нежна песен" на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата "Гонкур" през 2016 г., ще бъде адаптиран...
- Реклама -
- Реклама -