Изкуство Мемоарите на британския принц Хари се продават в Испания...

Мемоарите на британския принц Хари се продават в Испания преди официалната премиера

- Реклама -

Няколко книжарници в Испания вече продават дългоочакваните мемоари на британския принц Хари, пет дни преди официалната премиера на пазара на автобиографията, съобщи Ройтерс.

Репортер на агенцията е купил от голяма книжарница в Мадрид преведената на испански език книга „Spare“ („Резервен“), която трябва да излезе на 10 януари.

Други опити за покупката на автобиографията били неуспешни. В една книжарница продавачът обяснил, че книгата вече е разпродадена. В друга томът бил изложена за продажба, но изтеглен от служителите, след като репортерът на агенцията попитал защо мемоарите на принц Хари се продават в Испания, преди да са излезли официално във Великобритания.

Говорител на испанския издател „Plaza y Janes Editores“ от Барселона, част от мултинационалния конгломерат „Penguin Random House“, каза, „че е установена много ясна процедура“ по издаване и продажба на книгата. Според нея томът не може да се предлага преди официалната дата за излизането му на пазара. „Всичко сочи към факта, че някои клиенти са нарушили ангажимента си към издателството и са предложили книгата за продажба преди договорената дата“, допълни говорителят.

Източник: Антоанета Маркова, БТА

Последни новини

Обявиха наградите на „София филм фест“

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм...

Публиката има нужда от искрени музиканти, каза цигуларката Лия Петровa

Публиката има нужда от искрени музиканти. Това е много важно, защото така повече хора ще обикнат класическата...

Приключиха снимките на „Това, което остава“ с участието на Мария Бакалова 

Мария Бакалова приключи снимките на българския късометражен филм „Това, което остава“ (What Stays After) на режисьора Димитрис...

Галериите, участници в прочут панаир за съвременно изкуство в Хонконг, обявиха скок в продажбите след пандемията

Огромен скок в продажбите на билети тази година обявиха галериите, участници в „Арт Базел Хонконг“ - един...
- Реклама -
- Реклама -