Любопитно Музеите в столицата ще почиват по Коледа

Музеите в столицата ще почиват по Коледа

- Реклама -

Музеите в столицата ще почиват по Коледа. Част от музейните институции обаче ще работят в някои от официалните празнични дни. Това сочи проверка на БТА.

Експозицията на Националния военноисторически музей (НВИМ) няма да работи от 24 до 28 декември, включително и от 31 декември до 3 януари, отбелязват от НВИМ. Посещение в музея може да се направи на 29 и 30 декември, както и от 4 януари, когато музеят ще работи с обичайния си график за посетители от сряда до неделя.

Националния музей “Земята и хората” ще почива от 24 до 28 декември, както и от 31 декември до 2 януари, включително. По различен е работният график на магазин “Интергеоресурс”, намиращ се в сградата на музея. Той ще е затворен на 25 декември и на 1 януари.

Националният природонаучен музей при БАН ще е с празнично работно време на 24 и 31 декември, от 10:00 до 13:00 часа. Музеят няма да работи на 25 декември и на 1 януари.

Експозицията на Националния политехнически музей (НПТМ) няма да приема посетители от 24 до 28 декември. НПТМ ще работи на 29, 30 и 31 декември от 9:00 до 17:00 ч. На 31 декември входът за всички деца и ученици ще бъде свободен.

Националният археологически музей няма да приема посетители от 24 до 26 декември, както и 1 и 2 януари.

Постоянната експозиция и временните изложби в централната сграда на Регионалния исторически музей в столицата (РИМ-София) ще са отворени от 27 до 30 декември. Музеят ще почива на 24, 25 и 26 декември, както и  31 декември, 1 и 2 януари. В работните декемврийски дни РИМ-София кани гражданите да посетят зала “Наследството на древността”, част от постоянната експозиция, която от януари 2023 г.,  ще бъде затворена за посещения  няколко месеца поради обновяване.

Източник: Ирина Симеонова, БТА

Последни новини

Обявиха наградите на „София филм фест“

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм...

Публиката има нужда от искрени музиканти, каза цигуларката Лия Петровa

Публиката има нужда от искрени музиканти. Това е много важно, защото така повече хора ще обикнат класическата...

Приключиха снимките на „Това, което остава“ с участието на Мария Бакалова 

Мария Бакалова приключи снимките на българския късометражен филм „Това, което остава“ (What Stays After) на режисьора Димитрис...

Галериите, участници в прочут панаир за съвременно изкуство в Хонконг, обявиха скок в продажбите след пандемията

Огромен скок в продажбите на билети тази година обявиха галериите, участници в „Арт Базел Хонконг“ - един...
- Реклама -
- Реклама -