Любопитно Връчването на наградите "Оскар" във всичките 23 категории ще...

Връчването на наградите „Оскар“ във всичките 23 категории ще бъде предавано на живо

- Реклама -

На церемонията за наградите „Оскар“ догодина зрителите ще могат да проследят на живо връчването на статуетките във всичките 23 категории, съобщи изпълнителният директор на Академията за кинематографично изкуство и наука Бил Крамър, цитиран от „Варайъти“. 

Връчването на отличията в осем категории, сред които за грим и прически, монтаж и късометражен филм, не беше излъчено през 2022 г. Решението предизвиква критики от страна на цялата филмова индустрия.

„Целта ни е да организираме церемония, която прославя всички аспекти на филмовата индустрия и показва съвместния характер на работата“, каза Крамър.

Изпълнителният директор на американската киноакадемия потвърди също, че американският комик Джими Кимъл ще бъде водещ на 95-ата церемония на 12 март 2023 г.

Американската академия за кинематографично изкуство и наука е създадена по инициатива на Луис Майер, основател на филмовата компания „Метро Голдуин Майер“ през 1927 г. Първата церемония по връчването на наградите на киноакадемията е организирана през май 1929 г. в Лос Анджелис в залата на хотел „Холивуд Рузвелт“ и продължава само 15 минути. С течение на времето отличията, които по-късно стават известни като „Оскар“, се превръщат в едни от най-престижните награди в света на киното.

За „Оскар“-ите могат да кандидатстват филми, които са разпространявани в окръг Лос Анджелис поне седем последователни дни през календарната година, предхождаща годината на награждаването. Статуетката „Оскар“ изобразява рицар, който стои върху филмова лента и държи дълъг меч пред себе си.

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

Хари Стайлс ще пее на церемонията за наградите „Грами“

Певецът Хари Стайлс ще се представи със свое изпълнение на предстоящата 65-а церемония за наградите "Грами", съобщи...

Мода и диамантен блясък на Code Fashion Awards 2023

Лили Иванова взе приз за Модна икона, Мира Бъчварова вдигна залата на крака, Азис дефилира за Agressia,...

Как да изберете перфектната рамка за картина според арт консултант

Не сте сигурни как да рамкирате любимите си отпечатъци? Помолихме експертите да споделят своето ноу-хау в индустрията...

Никол Кидман ще участва в екранизация на роман, отличен с награда “Гонкур” 

Романът "Нежна песен" на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата "Гонкур" през 2016 г., ще бъде адаптиран...
- Реклама -
- Реклама -