Събития В деня на будителите в Народния театър отвори врати...

В деня на будителите в Народния театър отвори врати зала „Павел Васев“

- Реклама -

 „Примерите са такива, каквито ги създаваме. Последователите са тези, които ще ни последват независимо каква тъма или каква светлина носим“. С тези думи директорът на Народния театър Васил Василев откри официалната церемония за именуването на Зала „Павел Васев“ в Деня на народните будители 1 ноември.

Събитието се проведе в залата, която досега носеше името „Клуб на артиста“, в присъствието на актьори и хора от екипа на театъра, както и на дъщерята на дългогодишния директор на Народния театър – Ани Васева.

Новата Зала „Павел Васев“ ще продължава да изпълнява досегашното си предназначение – да бъде място за тврочески срещи, провеждане на пресконференция и събития с представителна цел.

Промяната на името се случва в знак на уважение към големия принос на Павел Васев за утвърждаването на театъра като водещ културен институт.

Васил Василев Народен театър

„В деня на народните будители 1 ноември 2022 г. нареждам Клуба на артиста, да носи името Зала „Павел Васев“, заяви тържестено настоящият директор на Народния театър.

Кратко послание отправи и драматургът Майя Праматарова, която припомни добре познатото мото на Павел Васев: „Изкуството не се управлява, а се подкрепя“.

В своето обръщение към колегите си Васил Василев каза още: „Вие сте тези, които ще оживят това място. То е създадено за вас. Честит празник!“

Изображения: Народен театър „Иван Вазов“

Последни новини

Започва отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов

Специалната програма за отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов започва днес.

Актьори от Народния театър с отворено писмо до президента в защита на директора

Актьори от Народния театър „Иван Вазов” изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев, културния министър Велислав Минеков...

Явор Гърдев за казуса с Народния театър: Има път към изход

"Има път към изход. Определени въпроси не могат да се разрешат с административни мерки. Директорът на Народния...

Връчването на наградите „Оскар“ във всичките 23 категории ще бъде предавано на живо

На церемонията за наградите "Оскар" догодина зрителите ще могат да проследят на живо връчването на статуетките във...
- Реклама -
- Реклама -