Изкуство „Рибена кост“ на Драго Шолев – от 4 ноември...

„Рибена кост“ на Драго Шолев – от 4 ноември по кината

- Реклама -

Българският филм „Рибена кост“ на режисьора Драгомир Шолев тръгва по кината в цялата страна от 4 ноември, съобщават от екипа на продукцията.

Лентата е по действителните разкази на концесионера на плаж „Корал“ – Атанас Русев.

В „Рибена кост“ работата на държавата е обобщена със сноп култови реплики, с които всички сме израснали и продължаваме да живеем. Които само ние разбираме и само ние им се смеем. Никъде другаде в това полукълбо тези номера не минават, разказват от екипа.

По думите им това е филм за безсмисления вакуум на държавната машина, омагьосан кръг, в който попадат хора със съвсем различни житейски истории, засмукани от безброй излишни административни движения около смъртта на една „риба“. 

„Режисьорът Драго Шолев и операторът Ненад Бороевич разказват десет дълбоки човешки истории, на фона на които парадоксите на държавата контрастират още по-нелепо. А хората в тези истории всъщност са държавата. Потънали в собствените си скърби и проблеми, уморени от непрестанните обрати на съдбата, обръгнали и изтръпнали от случайности, разочарования и невъзможности. Именно те трябва да се справят с един умиращ делфин, с който никой не знае какво да прави. И един Деян Донков – събирателен образ на всички нас, които не само сме приели, но и сме се примирили с абсурдното, неморалното, ненормалното“, разказват още от екипа на филма. 

Участват още Сузи Радичкова, Валентин Андреев-Рафе, Мариана Антонова, Мария Суфиева, Глория Петкова, Ели Колева, Съни Сънински

Както писа БТА, „Рибена кост“ бе отличен с наградата на Съюза на българските филмови дейци за най-добър филм на „Златна роза“ (2021), както и с приза за операторско майсторство за Ненад Бороевич. Филмът бе и носител на наградата на гилдията на българските филмови критици за филм от Балканския конкурс на „София филм фест“.

Последни новини

Белослава ще има концерт в София на 8 март

На 8 март Белослава излиза на сцената на Sofia Live Club. Това ще бъде първи концерт на...

Васко Василев изнася 14 концерта за 14 дни

След зимното акустично турне на Васко Василев в страната, концертите продължават в още 14 града в продължение...

Какви са митовете за моторното масло

Моторното масло е комплексен продукт. Има много класове, категории, марки смазочни материали. Невъзможно е да се проучат подробно всички...

Емил Янев: Културата не е като дейностите на пазара

Носител на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2022 година е Емил Янев за предаването "Трамвай по желание". В присъствието...
- Реклама -
- Реклама -