Изкуство Открива се седмото издание на КвАРТал Фестивал

Открива се седмото издание на КвАРТал Фестивал

- Реклама -

„Малките неща“ е темата на седмото издание на КвАРТал Фестивал, който започва днес. Фестивалът традиционно се провежда в три дни между 16 и 18 септември, около Деня на София.

„Кварталът“ е разположен между булевардите „Мария Луиза“, „Дондуков“, „Сливница“ и „Васил Левски“. Идеята е карето, разположено в историческия център на столицата, да се превърне в творческия квартал на града, подобно на други творчески квартали по света.

Кварталът, въпреки недобрата си слава заради разбитите тротоари и улици, емигранти, бездомници, изоставени или занемарени сгради, привлича най-различни занаятчии, творци, малки търговци, които постепенно променят облика на мястото. Търговците в Квартала обитават места, които имат своя история.

„Време е районът между булевардите „Мария Луиза“, „Дондуков“, „Сливница“ и „Васил Левски“ да бъде възприеман като творчески квартал не само по време на фестивала“. Това заяви в интервю за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ Мартина Стефанова, организатор на фестивала:

„По време на фестивала ние ще се постараем заедно с всички живущи съседи, бизнеси и институции да предоставим максималната емоция на дошлите, така че наистина да си изкарат хубаво. Програмата започва от днес. До неделя ще можем да се насладим на множество пешеходни зони, на много богата програма, която е подготвена от над 100 локации, които са в тази комуникация, в това общество, което изградихме за седем години. Имаме над 150 участници“.

Последни новини

Обявиха наградите на „София филм фест“

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм...

Публиката има нужда от искрени музиканти, каза цигуларката Лия Петровa

Публиката има нужда от искрени музиканти. Това е много важно, защото така повече хора ще обикнат класическата...

Приключиха снимките на „Това, което остава“ с участието на Мария Бакалова 

Мария Бакалова приключи снимките на българския късометражен филм „Това, което остава“ (What Stays After) на режисьора Димитрис...

Галериите, участници в прочут панаир за съвременно изкуство в Хонконг, обявиха скок в продажбите след пандемията

Огромен скок в продажбите на билети тази година обявиха галериите, участници в „Арт Базел Хонконг“ - един...
- Реклама -
- Реклама -