Изкуство "Жените наистина плачат" е в селекцията за Европейските филмови...

„Жените наистина плачат“ е в селекцията за Европейските филмови награди

- Реклама -

Българският филм „Жените наистина плачат“ е сред 30 филмови творби, които Бордът на Европейската филмова академия избра за селекцията за игрални филми на Академията за 2022 г., съобщиха от Националния филмов център.

Това е втора селекция за режисьорското дуо Милева и Казакова, след като дебютът им „Котка в стената“ също беше с такова постижение през 2020. И още едно високо признание за целия екип на филма, който след премиерата си в Кан завоюва участия на редица престижни фестивали като Сараево, Карлови Вари, закриващ филм на Варшавския фестивал, Виенале, Сао Пауло, Корк, фестивала на Американския  филмов институт, SXSW (На юг от югозапад) , Триест. Там към получените вече награди се добави и специалната награда Audentia (Кураж) на Евроимаж на съвета на Европа.

„Какво безспорно признание за европейски филм! Особено в тази компания, рамо до рамо с Рубен Йослунд, Педро Алмодовар, Кенет Брана и много други, чиито филми триумфираха по световните сцени в последната година“.

Европейските филмови награди, отличаващи най-големите постижения в европейското кино, ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия, а процедурата по подбор е в разгара си. През септември ще бъде обявена още една селекция.

Последни новини

Белослава ще има концерт в София на 8 март

На 8 март Белослава излиза на сцената на Sofia Live Club. Това ще бъде първи концерт на...

Васко Василев изнася 14 концерта за 14 дни

След зимното акустично турне на Васко Василев в страната, концертите продължават в още 14 града в продължение...

Какви са митовете за моторното масло

Моторното масло е комплексен продукт. Има много класове, категории, марки смазочни материали. Невъзможно е да се проучат подробно всички...

Емил Янев: Културата не е като дейностите на пазара

Носител на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2022 година е Емил Янев за предаването "Трамвай по желание". В присъствието...
- Реклама -
- Реклама -