Събития Първо лятно издание на „Пловдив Джаз Фест"

Първо лятно издание на „Пловдив Джаз Фест“

- Реклама -

За първа година „Пловдив Джаз Фест“ има лятно издание. Програмата на Plovdiv Jazz Summer обхваща началото и края на август, а събитията ще се състоят на две места – в лятно кино „Орфей“ и в село Марково.

Началото е днес в лятно кино „Орфей“. В три последователни вечери от 21 часа концерти ще изнесат три джаз дами Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава.

Тази вечер е концертът „Дългите сенки на август“ на триото Мирослава Кацарова – вокал, Мирослав Турийски – пиано, и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа.

На 4 август е концертът на бразилката, живееща в Италия, Розалия де Соуза. Тя е позната на пловдивската публика, тъй като е закрила джаз фестивала през 2015 г.

На 5 август е концертът на Белослава. Той е част от нейното юбилейно турне, с което тя празнува 22 години на сцената.

Втората част от лятната програма на джаз фестивала ще бъде от 26 до 28 август в село Марково. Там ще е концертът на Теодосий Спасовс пловдивски джаз музиканти от най-новото пловдивско джаз поколение. Ще има и два камерни концерта под открито небе. Единият ще е на саксофониста и композитор Димитър Льолев с неговия квартет. Другият концерт е на Дани Белчева, заедно с Милен Кукошаров, Мишо Иванов и Димитър Семов.

Летният джаз фестивал се провежда с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.

Последни новини

Музикаутор, ПРОФОН и СЕМ се обединяват срещу нерегламентираното ползване на музика

Организацията на автори и композитори „Музикаутор“, организацията на продуценти и изпълнители ПРОФОН и Съветът за електронни медии (СЕМ) обединяват сили за засилване...

„Къщата на Клоуните“ – най-диаболичният и смел роман от Галин Никифоров се появява отново

Триумф на литературата и въображението в книгата, станала носител на престижната награда „Елиас Канети“.

Георги Господинов ще дава автографи пред НДК днес от 18:00

Георги Господинов, чийто роман "Времеубежище" спечели престижната литературна награда „Букър“, ще има тази вечер първа среща с...

Дефиле на оркестрите: Международен фестивален оркестър „Седичи“

Идеята ни за преглед на оркестрите се развива отлично и нараства с всяко следващо издание на фестивала,...
- Реклама -
- Реклама -