Изкуство Моцартеум университет и Плевенската филхармония реализират нов музикален международен проект

Моцартеум университет и Плевенската филхармония реализират нов музикален международен проект

- Реклама -

Моцартеум университет и Плевенска филхармония реализират нов музикален международен проект през септември. Продължава сътрудничеството с вокалния педагог, професор Марио Диаз, пианистката  Вяра Шуперлиева и маестро Найден Тодоров   – директор и главен диригент на Софийската филхармония, съобщиха организаторите от Плевен.

Копродукцията на плевенския оркестър със Софийската филхармония в партньорство с Моцартеум университет ще продължи от 11 до 16 септември, 2022 година. Вече са определени датите на финалните концерти на участниците от майсторския клас, които ще преминат под диригентството на маестро Найден Тодоров.

На 15 септември са първите концерти, които ще бъдат в Плевен – в концертната зала на читалище „Съгласие 1869”. Финалът ще бъде поставен на 16 септември в София – зала „България”. Осигурена е възможност и през лятото ценителите на класическата музика да си ангажират места за музикалните събития онлайн, чрез мрежата на Ивентим.

Проф. Марио Диаз е роден в Чили и повече от десет години преподава в „Моцартеум“ в Залцбург. Музикалните капацитети го определят като велик певец, интелигентен маестро и певец стратег. Плевенската филхармония вече реализира един майсторски клас с проф. Марио Диаз и придоби добър опит в организирането на това събитие, което е насочено към бъдещето на музиката.

Последни новини

Белослава ще има концерт в София на 8 март

На 8 март Белослава излиза на сцената на Sofia Live Club. Това ще бъде първи концерт на...

Васко Василев изнася 14 концерта за 14 дни

След зимното акустично турне на Васко Василев в страната, концертите продължават в още 14 града в продължение...

Какви са митовете за моторното масло

Моторното масло е комплексен продукт. Има много класове, категории, марки смазочни материали. Невъзможно е да се проучат подробно всички...

Емил Янев: Културата не е като дейностите на пазара

Носител на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2022 година е Емил Янев за предаването "Трамвай по желание". В присъствието...
- Реклама -
- Реклама -