Изкуство Моцартеум университет и Плевенската филхармония реализират нов музикален международен проект

Моцартеум университет и Плевенската филхармония реализират нов музикален международен проект

- Реклама -

Моцартеум университет и Плевенска филхармония реализират нов музикален международен проект през септември. Продължава сътрудничеството с вокалния педагог, професор Марио Диаз, пианистката  Вяра Шуперлиева и маестро Найден Тодоров   – директор и главен диригент на Софийската филхармония, съобщиха организаторите от Плевен.

Копродукцията на плевенския оркестър със Софийската филхармония в партньорство с Моцартеум университет ще продължи от 11 до 16 септември, 2022 година. Вече са определени датите на финалните концерти на участниците от майсторския клас, които ще преминат под диригентството на маестро Найден Тодоров.

На 15 септември са първите концерти, които ще бъдат в Плевен – в концертната зала на читалище „Съгласие 1869”. Финалът ще бъде поставен на 16 септември в София – зала „България”. Осигурена е възможност и през лятото ценителите на класическата музика да си ангажират места за музикалните събития онлайн, чрез мрежата на Ивентим.

Проф. Марио Диаз е роден в Чили и повече от десет години преподава в „Моцартеум“ в Залцбург. Музикалните капацитети го определят като велик певец, интелигентен маестро и певец стратег. Плевенската филхармония вече реализира един майсторски клас с проф. Марио Диаз и придоби добър опит в организирането на това събитие, което е насочено към бъдещето на музиката.

Последни новини

Музикаутор, ПРОФОН и СЕМ се обединяват срещу нерегламентираното ползване на музика

Организацията на автори и композитори „Музикаутор“, организацията на продуценти и изпълнители ПРОФОН и Съветът за електронни медии (СЕМ) обединяват сили за засилване...

„Къщата на Клоуните“ – най-диаболичният и смел роман от Галин Никифоров се появява отново

Триумф на литературата и въображението в книгата, станала носител на престижната награда „Елиас Канети“.

Георги Господинов ще дава автографи пред НДК днес от 18:00

Георги Господинов, чийто роман "Времеубежище" спечели престижната литературна награда „Букър“, ще има тази вечер първа среща с...

Дефиле на оркестрите: Международен фестивален оркестър „Седичи“

Идеята ни за преглед на оркестрите се развива отлично и нараства с всяко следващо издание на фестивала,...
- Реклама -
- Реклама -