Изкуство Моцартеум университет и Плевенската филхармония реализират нов музикален международен проект

Моцартеум университет и Плевенската филхармония реализират нов музикален международен проект

- Реклама -

Моцартеум университет и Плевенска филхармония реализират нов музикален международен проект през септември. Продължава сътрудничеството с вокалния педагог, професор Марио Диаз, пианистката  Вяра Шуперлиева и маестро Найден Тодоров   – директор и главен диригент на Софийската филхармония, съобщиха организаторите от Плевен.

Копродукцията на плевенския оркестър със Софийската филхармония в партньорство с Моцартеум университет ще продължи от 11 до 16 септември, 2022 година. Вече са определени датите на финалните концерти на участниците от майсторския клас, които ще преминат под диригентството на маестро Найден Тодоров.

На 15 септември са първите концерти, които ще бъдат в Плевен – в концертната зала на читалище „Съгласие 1869”. Финалът ще бъде поставен на 16 септември в София – зала „България”. Осигурена е възможност и през лятото ценителите на класическата музика да си ангажират места за музикалните събития онлайн, чрез мрежата на Ивентим.

Проф. Марио Диаз е роден в Чили и повече от десет години преподава в „Моцартеум“ в Залцбург. Музикалните капацитети го определят като велик певец, интелигентен маестро и певец стратег. Плевенската филхармония вече реализира един майсторски клас с проф. Марио Диаз и придоби добър опит в организирането на това събитие, което е насочено към бъдещето на музиката.

Последни новини

Балетната постановка „Дон Кихот“ ще се играе днес в Летния театър в Бургас

Една от мащабните балетни постановки "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус ще се играе днес в...

Третото издание на „Джаз Ерул Фест“ ще се състои от 19 до 21 август

Трето издание на "Джаз Ерул Фест" ще се състои от 19 до 21 август в село Ерул,...

Синелибри представя „φ1.618“ – първия пълнометражен филм на Теодор Ушев

Синелибри има удоволствието да съобщи, че тази есен ще бъде разпространител за България на дългоочакваната антиутопия „φ1.618“...

Ах, този джаз… Боровец приюти международния джаз фест „Д-р Емил Илиев“

До днес Боровец е домакин на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Форумът е...
- Реклама -
- Реклама -