Изкуство Наградите "Златен глобус" преминават под управлението на частна компания

Наградите „Златен глобус“ преминават под управлението на частна компания

- Реклама -

Асоциацията, която присъжда наградите „Златен глобус“ – изпадналите в немилост холивудски отличия, отбягвани от американския филмов свят след разразил се миналата година скандал, обяви, че е решила да предаде управлението им на частна компания, предаде Франс прес.

Призовете за постижения в областта на киното и телевизията се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд (HFPA). Сега от организацията съобщават, че с управлението им ще се заеме създадена специално за целта компания с идеална цел.

От съобщението на HFPA, става ясно, че „Eldridge Industries“ („Елдридж Индъстрис“), ръководена от американския милиардер Тод Бьоли, е поела инициативата „да създаде нова частна компания, която ще придобие всички права върху интелектуалната собственост на наградата, ще подобри нейния професионален компонент и ще я модернизира“.

„Това е исторически момент за HFPA и за наградите „Златен глобус“. Направихме голяма крачка напред, за да се променим и приспособим към непрекъснато нарастващата конкуренция в икономическото пространство“, каза Хелън Хьони, президент на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. „Нашата специална комисия, както и екипът ни от юристи и финансисти, свършиха невероятен обем работа за да прегледат, анализират и сравнят всички представени варианти. Според устава ни окончателното решение зависи от членовете на HFPA, които гласуваха за тази инициатива“, добави тя.

„Варайъти“ отбелязва, че решението идва на фона на „сътресенията за асоциацията, които продължават повече от година“. HFPA се готви да отпразнува своята 80-та годишнина през януари 2023 г. Скандалът около присъжданите от нея награди „Златен глобус“ се разрази през февруари 2021 г. Тогава „Лос Анджелис таймс“ разкри пълното отсъствие на чернокожи в редиците й. Асоциацията, в която членуват 87 души, беше обвинена също в корупция и липса на прозрачност. 

Към критиките се присъедини и телевизия Ен Би Си, чието ръководство заяви, че каналът няма да излъчи наградната церемония през 2022 г., която отстъпва по гледаемост единствено на „Оскар“-ите.

На този етап остава неясно дали догодина отличията „Златен глобус“ ще се завърнат по Ен Би Си. 

Последни новини

Балетната постановка „Дон Кихот“ ще се играе днес в Летния театър в Бургас

Една от мащабните балетни постановки "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус ще се играе днес в...

Третото издание на „Джаз Ерул Фест“ ще се състои от 19 до 21 август

Трето издание на "Джаз Ерул Фест" ще се състои от 19 до 21 август в село Ерул,...

Синелибри представя „φ1.618“ – първия пълнометражен филм на Теодор Ушев

Синелибри има удоволствието да съобщи, че тази есен ще бъде разпространител за България на дългоочакваната антиутопия „φ1.618“...

Ах, този джаз… Боровец приюти международния джаз фест „Д-р Емил Илиев“

До днес Боровец е домакин на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Форумът е...
- Реклама -
- Реклама -