Събития Фестивал "Хисарлъка experience" в Кюстендил

Фестивал „Хисарлъка experience“ в Кюстендил

- Реклама -

Община Кюстендил е домакин на фестивала „Хисарлъка experience“ или Фестивалът на преживяванията, който се органидира за втори път на хълма  и Римскаат крепостна стена от 4 век над града. Отриването е от 16 ч. в петък, а финалът – късно в неделния ден.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Кюстендил, а негов домакин е местното сдружение по туризъм. Организатор е младежкото сдружение Collective crew. Фестивалът на преживяванията е с участието известни изпълнители и състави, и „яки алтернативни банди“, но ще предложи и отлични възможности за хапване, пийване и отмаряне  сред атрактивните условия на парка Хисърлака и кътовете, по високата до 12 метра Римска крепостна стена и кулите и. 

Елеонора Дюлгерска от отдел „Култура“ на Общината разказа 3-дневнаат програма“Всичко е на открито и е абсолютно безплатно за всички гости на събитията, но е едно много по-различно преживяване за всички гости на събитието, защото те нямат да бъдат просто зрители, а ще бъдат участници и ще преживеят самия фестивал – музика, диджей, гостуващи състави сред най-търсените и желаните изпълнители. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са в съботния ден. Преди тях в петък са „Оратница“ и още много групи, харесвани предимно от по-младото поколение. Музика, храна, изкуство – всичко в едно“.

Последни новини

Балетната постановка „Дон Кихот“ ще се играе днес в Летния театър в Бургас

Една от мащабните балетни постановки "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус ще се играе днес в...

Третото издание на „Джаз Ерул Фест“ ще се състои от 19 до 21 август

Трето издание на "Джаз Ерул Фест" ще се състои от 19 до 21 август в село Ерул,...

Синелибри представя „φ1.618“ – първия пълнометражен филм на Теодор Ушев

Синелибри има удоволствието да съобщи, че тази есен ще бъде разпространител за България на дългоочакваната антиутопия „φ1.618“...

Ах, този джаз… Боровец приюти международния джаз фест „Д-р Емил Илиев“

До днес Боровец е домакин на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Форумът е...
- Реклама -
- Реклама -