Събития Фестивал "Хисарлъка experience" в Кюстендил

Фестивал „Хисарлъка experience“ в Кюстендил

- Реклама -

Община Кюстендил е домакин на фестивала „Хисарлъка experience“ или Фестивалът на преживяванията, който се органидира за втори път на хълма  и Римскаат крепостна стена от 4 век над града. Отриването е от 16 ч. в петък, а финалът – късно в неделния ден.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Кюстендил, а негов домакин е местното сдружение по туризъм. Организатор е младежкото сдружение Collective crew. Фестивалът на преживяванията е с участието известни изпълнители и състави, и „яки алтернативни банди“, но ще предложи и отлични възможности за хапване, пийване и отмаряне  сред атрактивните условия на парка Хисърлака и кътовете, по високата до 12 метра Римска крепостна стена и кулите и. 

Елеонора Дюлгерска от отдел „Култура“ на Общината разказа 3-дневнаат програма“Всичко е на открито и е абсолютно безплатно за всички гости на събитията, но е едно много по-различно преживяване за всички гости на събитието, защото те нямат да бъдат просто зрители, а ще бъдат участници и ще преживеят самия фестивал – музика, диджей, гостуващи състави сред най-търсените и желаните изпълнители. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са в съботния ден. Преди тях в петък са „Оратница“ и още много групи, харесвани предимно от по-младото поколение. Музика, храна, изкуство – всичко в едно“.

Последни новини

Белослава ще има концерт в София на 8 март

На 8 март Белослава излиза на сцената на Sofia Live Club. Това ще бъде първи концерт на...

Васко Василев изнася 14 концерта за 14 дни

След зимното акустично турне на Васко Василев в страната, концертите продължават в още 14 града в продължение...

Какви са митовете за моторното масло

Моторното масло е комплексен продукт. Има много класове, категории, марки смазочни материали. Невъзможно е да се проучат подробно всички...

Емил Янев: Културата не е като дейностите на пазара

Носител на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2022 година е Емил Янев за предаването "Трамвай по желание". В присъствието...
- Реклама -
- Реклама -