Събития Фестивал "Хисарлъка experience" в Кюстендил

Фестивал „Хисарлъка experience“ в Кюстендил

- Реклама -

Община Кюстендил е домакин на фестивала „Хисарлъка experience“ или Фестивалът на преживяванията, който се органидира за втори път на хълма  и Римскаат крепостна стена от 4 век над града. Отриването е от 16 ч. в петък, а финалът – късно в неделния ден.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Кюстендил, а негов домакин е местното сдружение по туризъм. Организатор е младежкото сдружение Collective crew. Фестивалът на преживяванията е с участието известни изпълнители и състави, и „яки алтернативни банди“, но ще предложи и отлични възможности за хапване, пийване и отмаряне  сред атрактивните условия на парка Хисърлака и кътовете, по високата до 12 метра Римска крепостна стена и кулите и. 

Елеонора Дюлгерска от отдел „Култура“ на Общината разказа 3-дневнаат програма“Всичко е на открито и е абсолютно безплатно за всички гости на събитията, но е едно много по-различно преживяване за всички гости на събитието, защото те нямат да бъдат просто зрители, а ще бъдат участници и ще преживеят самия фестивал – музика, диджей, гостуващи състави сред най-търсените и желаните изпълнители. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са в съботния ден. Преди тях в петък са „Оратница“ и още много групи, харесвани предимно от по-младото поколение. Музика, храна, изкуство – всичко в едно“.

Последни новини

Музикаутор, ПРОФОН и СЕМ се обединяват срещу нерегламентираното ползване на музика

Организацията на автори и композитори „Музикаутор“, организацията на продуценти и изпълнители ПРОФОН и Съветът за електронни медии (СЕМ) обединяват сили за засилване...

„Къщата на Клоуните“ – най-диаболичният и смел роман от Галин Никифоров се появява отново

Триумф на литературата и въображението в книгата, станала носител на престижната награда „Елиас Канети“.

Георги Господинов ще дава автографи пред НДК днес от 18:00

Георги Господинов, чийто роман "Времеубежище" спечели престижната литературна награда „Букър“, ще има тази вечер първа среща с...

Дефиле на оркестрите: Международен фестивален оркестър „Седичи“

Идеята ни за преглед на оркестрите се развива отлично и нараства с всяко следващо издание на фестивала,...
- Реклама -
- Реклама -