Изкуство Министерство на културата обяви нова конкурсна сесия по програма...

Министерство на културата обяви нова конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата“

- Реклама -

Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” за 2022 г. Тя е за финансиране на творчески проекти в областта на книгоиздаването в направленията българска и преводна художествена литература, българска и преводна хуманитаристика, литература за деца и юноши и културно наследство и съвременна култура, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Финансовата помощ за един проект не може да надвишава 5000 лв. Право да кандидатстват по сесията имат издателства и други юридически лица, вписани в регистъра на културните организации по Закона за закрила и развитие на културата, в регистъра на народните читалища и читалищни сдружения по Закона за народните читалища и в регистъра на обществените библиотеки по Закона за обществените библиотеки. В конкурса не могат да участват институти и организации, които не са изпълнили условията по други договори с Министерството на културата.

В документацията за сесията е приложен и проект на типов договор. В него са предвидени клаузи относно задължения на бенефициентите, свързани с разпространение на книгата в търговската мрежа, извършване на две нейни представяния в различни населени места и изготвяне на минимум пет публикации относно изданието в социалните мрежи. Целта е постигане на по-широко популяризиране на реализираните проекти, съобщават от министерството.

Крайният срок за подаване на проектите е до 1 август включително.

Последни новини

Белослава ще има концерт в София на 8 март

На 8 март Белослава излиза на сцената на Sofia Live Club. Това ще бъде първи концерт на...

Васко Василев изнася 14 концерта за 14 дни

След зимното акустично турне на Васко Василев в страната, концертите продължават в още 14 града в продължение...

Какви са митовете за моторното масло

Моторното масло е комплексен продукт. Има много класове, категории, марки смазочни материали. Невъзможно е да се проучат подробно всички...

Емил Янев: Културата не е като дейностите на пазара

Носител на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2022 година е Емил Янев за предаването "Трамвай по желание". В присъствието...
- Реклама -
- Реклама -