Любопитно Юън Макгрегър се е поучил от опита си за...

Юън Макгрегър се е поучил от опита си за завръщането в „Оби-Уан Кеноби“

- Реклама -

Повече от петнадесет години след първото си превъплъщение като джедай, Юън Макгрегър се е поучил от възрастта и опита си, за да поеме отново ролята в „Оби-Уан Кеноби“, новият сериал от вселената на Междузвездни войни, съобщи АФП.

Когато излезе на екран през 1999 г., новият епизод от сагата „Невидима заплаха“ предизвика огромен ентусиазъм. Но и разочарование, например от диалозите.

За Юън Макгрегър, който пое ролята на джедай Оби-Уан Кеноби, изпълнявана преди от Алек Гинес, този опит бил болезнен.

„Едно от предизвикателствата за мен в тези предистории е, че те не бяха много добре приети, когато излязоха на екран“, каза актьорът на виртуална пресконференция, организирана за представянето на сериала на платформата Дисни+.
„Тогава нямаше социални мрежи и пряка връзка с феновете. И а те бяха деца“, отбеляза той.

Макгрегър обаче забелязъл, че трилогията, в която участва, се харесва от почитателите на сагата, особено на най-младите. Той обясни, че това го сближило с тези филми, както и опитът му от вселената на Междузвездни войни.

Юън Макгрегър и Хейдън Кристенсен, играл с него в образа на Анакин Скайуокър, се завръщат в минисериала от шест епизода, чието действие се развива между предисторията и първия филм от „Междузвездни войни“ от 1977 г.
Действието на „Оби-Уан Кеноби“ е около десет години след трагичния край на „Отмъщението на ситите“, в който злият император Палпатин взема властта. 

„Десет години Оби-Уан се крие, не може да общува с никой от бившите си другари и е наистина изолиран“, каза актьорът. „Той не може да използва Силата. И сякаш е загубил вяра. Той е като човек, отлъчен от религията си… Единствената отговорност, останала му от предишния живот, е да се грижи за Люк Скайуокър“, подчерта той.

Сериалът „Оби-Уан Кеноби“ е резултат на неотдавнашното решение на „Дисни“ да прехвърли богата и привлекателна вселена на Междузвездни войни от голям екран към телевизията.

„Оби-Уан Кеноби“ ще бъде последван скоро от сериала „Андор“, предистория на „Rogue One“ и след това от нов сезон на успешния сериал „Мандалорианецът“. Разработват се и нови сериали от вселената на Междузвездни войни.

Последни новини

Първа самостоятелна изложба подрежда в родния си град Попово творецът Тихомир Иванов

Първа самостоятелна изложба подрежда в родния си град Попово творецът Тихомир Иванов. Ценителите на изобразителното изкуство ще...

Режисьорът Куентин Тарантино планира да заснеме десетия си и последен филм през есента

Култовият американски режисьор Куентин Тарантино обяви, че през есента възнамерява да заснеме десетия си филм, планиран да...

Непоказвани досега снимки на „Бийтълс“, направени от Пол Маккартни, бяха публикувани преди началото на изложба

Непоказвани досега снимки на ранните "Бийтълс", направени от Пол Маккартни, бяха публикувани от Националната портретна галерия в...

Теодосий Спасов: Импровизацията е най-авантюристичното изживяване и за публиката, и за изпълнителя

Импровизацията е най-авантюристичното изживяване и за публиката, и за изпълнителя. Това разказа пред БНР виртуозният музикант Теодосий...
- Реклама -
- Реклама -