Любопитно Юън Макгрегър се е поучил от опита си за...

Юън Макгрегър се е поучил от опита си за завръщането в „Оби-Уан Кеноби“

- Реклама -

Повече от петнадесет години след първото си превъплъщение като джедай, Юън Макгрегър се е поучил от възрастта и опита си, за да поеме отново ролята в „Оби-Уан Кеноби“, новият сериал от вселената на Междузвездни войни, съобщи АФП.

Когато излезе на екран през 1999 г., новият епизод от сагата „Невидима заплаха“ предизвика огромен ентусиазъм. Но и разочарование, например от диалозите.

За Юън Макгрегър, който пое ролята на джедай Оби-Уан Кеноби, изпълнявана преди от Алек Гинес, този опит бил болезнен.

„Едно от предизвикателствата за мен в тези предистории е, че те не бяха много добре приети, когато излязоха на екран“, каза актьорът на виртуална пресконференция, организирана за представянето на сериала на платформата Дисни+.
„Тогава нямаше социални мрежи и пряка връзка с феновете. И а те бяха деца“, отбеляза той.

Макгрегър обаче забелязъл, че трилогията, в която участва, се харесва от почитателите на сагата, особено на най-младите. Той обясни, че това го сближило с тези филми, както и опитът му от вселената на Междузвездни войни.

Юън Макгрегър и Хейдън Кристенсен, играл с него в образа на Анакин Скайуокър, се завръщат в минисериала от шест епизода, чието действие се развива между предисторията и първия филм от „Междузвездни войни“ от 1977 г.
Действието на „Оби-Уан Кеноби“ е около десет години след трагичния край на „Отмъщението на ситите“, в който злият император Палпатин взема властта. 

„Десет години Оби-Уан се крие, не може да общува с никой от бившите си другари и е наистина изолиран“, каза актьорът. „Той не може да използва Силата. И сякаш е загубил вяра. Той е като човек, отлъчен от религията си… Единствената отговорност, останала му от предишния живот, е да се грижи за Люк Скайуокър“, подчерта той.

Сериалът „Оби-Уан Кеноби“ е резултат на неотдавнашното решение на „Дисни“ да прехвърли богата и привлекателна вселена на Междузвездни войни от голям екран към телевизията.

„Оби-Уан Кеноби“ ще бъде последван скоро от сериала „Андор“, предистория на „Rogue One“ и след това от нов сезон на успешния сериал „Мандалорианецът“. Разработват се и нови сериали от вселената на Междузвездни войни.

Последни новини

Проф. д-р Александър Илиев: Танцът и пантомимата са изкуства, които нямат граници

Танцът и пантомимата са изкуства, които нямат граници. Това го доказва и Националният фестивал на театъра в...

Панорама на Иван Андонов в Сити Марк Арт център

НФЦ: Тази година имаме удоволствието наред с избрани български филми от последната година, да ви представим режисьора,...

„Статии, есета, лекции“ от Ингмар Бергман, един от най-значимите творци на XX век

Боже мой, когато правиш сериозни неща и зрителите не гъкват, може винаги да се утешиш, като си...

Music On на Marco Carola за първи път в България

Легендарният диджей ще представи концептуалното си събитие пред българска публика на 21 септември на летище София
- Реклама -
- Реклама -