Изкуство България се влюби във „В Сърцето на Машината“

България се влюби във „В Сърцето на Машината“

- Реклама -

Продукцията дебютира на второ място в седмичната боксофис класация с 18 678 зрители за първия си уикенд в киносалоните, а много от тях го определят за най-добрия български филм за последните 20 години

Дългоочакваният филм на режисьора Мартин Макариев се превърна в един от фаворитите през изминалия уикенд. След като спечели сърцата на сънародниците ни в чужбина и събра над 5 000 души пред големия екран в рамките на европейското си турне, „В Сърцето на Машината“ прикова вниманието и на киноманите у нас, като привлече 18 678 зрители в салоните в цялата страна и отчете приходи от над 200 хиляди лева само за първите няколко дни след премиерата си. Веднага след родната продукция се нарежда „Батман“, следван от „Завръщане 2“ и новия филм на Майкъл Бей „Линейката“. На върха в родния бокс офис е хитовата Дисни анимация „Мей червената панда“.

Изцяло мъжкият актьорски състав включва Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Ивайло Христов, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Впечатляващата плеяда от артисти и интригуващият, но фин и дълбоко въздействащ начин, по който е разказана историята, плениха и значителен процент от женската аудитория въпреки тематиката на филма, която на пръв поглед привлича по-скоро мъжкото внимание. Доказателство за това са стотиците коментари и съобщения с отзиви, отправени до момента към екипа и официалната страница на филма, част от тях – определящи го за най-добрия филм за последните 20 години в България“.

Последното признание, което продукцията получи, е наградата на София Филм Фест за най-добър български игрален филм. Неотдавна носителят на голямата награда в последното издание на фестивала „Златна роза“ във Варна триумфира и зад граница, като спечели в три категории на международния кинофестивал AFIN в Австралия.

“В Сърцето на Машината“ проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години. Освен с качествения звук филмът изпъква с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което го поставя на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.

Филмът се реализира от „Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт“ с подкрепата на Национален филмов център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на „Силвърнойз Фрейм“ на Александър Сано, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

Линк към Facebook страницата на филма:
https://www.facebook.com/intheheartofthemachine.movie

Линк към YouTube трейлър:

Последни новини

Започва отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов

Специалната програма за отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов започва днес.

Актьори от Народния театър с отворено писмо до президента в защита на директора

Актьори от Народния театър „Иван Вазов” изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев, културния министър Велислав Минеков...

Явор Гърдев за казуса с Народния театър: Има път към изход

"Има път към изход. Определени въпроси не могат да се разрешат с административни мерки. Директорът на Народния...

Връчването на наградите „Оскар“ във всичките 23 категории ще бъде предавано на живо

На церемонията за наградите "Оскар" догодина зрителите ще могат да проследят на живо връчването на статуетките във...
- Реклама -
- Реклама -